Volleybaldames kampioen na bloedstollende ontknoping

Dames recreanten kampioen 4Donderdagavond was het zover, de beslissende wedstrijd in de B-poule van de dames recreantenvolleybal. Rood-Wit speelde de beslissende wedstrijd in en tegen Luttenberg. Luttenberg was al zeker van een derde positie in de poule, terwijl Rood-Wit en Wesepe streden om de eerste positie.

Na een 3-0 overwinning van Wesepe afgelopen dinsdag op Nieuw Heeten, moest Rood-Wit ook met 3-0 winnen van Luttenberg om eerste te worden in de poule. Dames recreanten kampioen 2Kortom, spannend genoeg voor ons damesteam om deze wedstrijd ‘live’ te aanschouwen. De spanning was dan ook om te snijden toen de eerste set begon. Al gauw nam Luttenberg een kleine voorsprong, maar hoewel de dames flink hun best deden en regelmatig snoeiharde aanvalsslagen lieten zien, wist Rood-Wit flinke tegenstand te bieden.

Tot op het eind van de set was de spanning om te snijden, maar gelukkig voor Wesepe wist Dames recreanten kampioen 3Luttenberg de eerste set te pakken. Met heel wat kabaal vanaf de tribune was dan ook gelijk duidelijk dat de dames van Wesepe kampioen waren geworden in de poule. Maar uiteraard moesten voor deze wedstrijd de twee volgende sets nog gespeeld worden. Beide zeer spannende sets zijn door Rood-Wit gewonnen. Eindresultaat: een heel mooie tweede plaats voor de Wijhese ploeg!

Na afloop werden de Weseper dames flink in de watten gelegd door Luttenberg; mooie bloemen Eindstand volleybal DR1en heerlijk gebak werden aangerukt. Daarnaast werd er op sportieve wijze een gezamenlijke foto van drie teams gemaakt. De dames van Luttenberg en Wesepe hebben deze avond dan ook nog gezamenlijk afgelopen in de plaatselijke kroeg in Luttenberg met het standaard overwinningsdrankje van Wesepe (Radler). Of het nog lang onrustig bleef in Luttenberg, is niet bekend (gemaakt) …

Dames, van harte gefeliciteerd mrt jullie overwinning! Een verdiend kampioenschap en op naar de A-poule!

Linda Nikkels