Zo deden onze voetbalteams het afgelopen seizoen

Nu ook Sixesday voorbij is, is het seizoen 2018-2019 in Wesepe echt ten einde. Zie onderstaand een kort overzicht van de verschillende teams van SC Wesepe.

Wesepe 1 eindigde op een 7e plaats in de 5e klasse G met 36 punten uit 24 wedstrijden. Dat was 4 punten te weinig om de 4e plaats, en dus nacompetitie, te kunnen halen. Na de winterstop haalde Wesepe maar 1 punt in de rechtstreekse duels met de concurrenten Koninklijke UD, Terwolde en Emst, waar dit er in de heenronde nog 9 waren. Deze punten kwam Wesepe uiteindelijk tekort om de nacompetitie te kunnen halen. Er was wel een duidelijke progressie te zien in het veldspel en hopelijk weten de mannen volgend seizoen, tijdens het 2e seizoen onder leiding van Maikel, wel een plek in de nacompetitie te behalen.

Wesepe 2 eindigde op een 9e plaats in de 4e klasse reserve 02 met 25 punten uit 22 duels. Het probleem van Wesepe 2 is het scorend vermogen. Wesepe 2 wist slechts 26 goals te maken. Dat is het laagste aantal van alle teams. Wesepe 2 speelt daarnaast te vaak gelijk. Er werd maar liefst 7 keer gelijk gespeeld. Er was dit jaar een te kleine kern bij Wesepe 2. Dit zal volgend jaar beter zijn, hopelijk kan Wesepe 2 dan hogere ogen gooien op de ranglijst.

Vorig seizoen werd Wesepe 3 kampioen in de 5e klasse reserve. Ook dit jaar werd er lang mee gedaan om het kampioenschap. Tot 4 wedstrijden voor het einde stond Wesepe 3 nog bovenaan. Toen werd er echter verloren van en bij de uiteindelijke kampioen, Turkse Kracht 6. Uiteindelijk werd ook een rechtstreeks duel om de 2e plek verloren waardoor Wesepe 3 het seizoen afsluit als nummer 3 van de ranglijst. Gezien het feit dat Wesepe 3 dit jaar geen vaste keeper had ivm een zware knieblessure van doelman Frank Koerhuis en er vaak een veldspeler op goal stond, was dit ook het maximaal haalbare voor dit seizoen.

Wesepe 4 werd 8e in de 7e klasse reserve 36, met 23 punten uit 20 duels. Wesepe 4 begon het seizoen goed en stond na 3 wedstrijden op 9 punten. Direct werd na afloop een foto van de stand gemaakt zodat dit moment in ieder geval vastgelegd was. Daarna kwamen er pittigere tegenstanders en daalde Wesepe 4 een aantal plaatsen. Er werden een aantal spectaculaire uitslagen neergezet. Zo werd er o.a. een keer met 8-7 verloren en een keer met 9-1 gewonnen.

Wesepe 5 werd 9e in de 7e klasse reserve 33 met 25 punten uit 22 duels. Voor de winterstop ging het prima met Wesepe 5 en werd er lekker mee gedraaid. Na de winterstop ging het moeizamer en werden er nog weinig punten behaald. Wesepe daalde hierdoor naar de 9e plaats.

Wesepe JO17 kwam na de winterstop uit in de 3e klasse 16. Wesepe wist hierin de 4e plaats te behalen met 20 punten uit 11 wedstrijden. Na de winterstop had het team de beschikking over een vaste keeper (Rick Jansen) en dat had zijn effect op de resultaten. Wesepe JO17 leverde daarnaast veel spelers aan Wesepe 2. De jongens hebben (te) veel gevoetbald en hebben zich dit seizoen onder trainer Nick Jansen goed ontwikkeld. Een aantal van hen zal na de zomer over gaan na de selectie.

Wesepe JO15 werd 2e in de 4e klasse 1G met 25 punten uit 10 wedstrijden. Ze moesten alleen de overtuigende kampioen Schalkhaar JO15-6 (met maar 1 tegengoal) voor laten gaan. Wesepe werd knap 2e en dat was het maximaal haalbare resultaat.

Wesepe JO13 eindigde op een 12e plaats in de 5e klasse. Wesepe had hetzelfde aantal punten als nummer 11 Heeten JO13-2, maar helaas één doelpunt meer tegen gekregen, waardoor ze niet 11e maar 12e eindigden. De wedstrijden werden vaak met een klein verschil verloren. Hopelijk gaat dit volgend seizoen beter.

Wesepe JO11 werd 2e in de 6e klasse met 16 punten uit 8 wedstrijden. Dit waren helaas 2 punten minder dan de kampioen, Heeten JO11-2.

De standen van Wesepe JO9 en Wesepe JO8 worden door de KNVB niet gepubliceerd. Dit omdat de spelers in deze leeftijdscategorieën zich in de ontwikkelfase bevinden, waarbij de competitie geen doel maar een middel is dat bijdraagt aan het spelplezier en de individuele ontwikkeling.