Maikel Jansen of Lorkeers stopt als trainer.

Met het hoofd en niet met het hart’, zo omschreef trainer Maikel Jansen of Lorkeers hoe hij tot zijn beslissing was gekomen. De trainer van ons 1e elftal, Maikel Jansen of Lorkeers, heeft gisteravond aan het bestuur en de spelersgroep laten weten na het seizoen 2019/2020 te stoppen als hoofdtrainer van SC Wesepe.

Maikel is met zijn tweede seizoen bezig in Wesepe. Hij kan de functie komend seizoen niet goed combineren met zijn baan en zijn privéleven. “Als trainer werk ik vol overgave en steek er veel tijd in. Ik kan niks half doen, daarom lijkt het mij beter om deze beslissing te nemen”. Dat de groep nog wel een seizoen met hem door wou geeft hem een goed gevoel, vooral omdat de club een moeilijke sportieve periode doormaakt. “We hadden hoge verwachtingen na de succesvolle voorbereiding, maar raakten in de eerste wedstrijden van de competitie veel spelers door blessures langdurig kwijt.

We hebben nieuwe spelers in moeten passen en de speelwijze wat aangepast. De laatste wedstrijden hebben we de jongens veerkracht getoond en daarmee de nodige punten gepakt”.

Maikel is SC Wesepe dankbaar voor de kans die ze hem hebben geboden. “Het is een fantastische club en een jonge kwalitatief goede groep. Ik heb het tijdig gemeld, zodat het bestuur alle tijd heeft om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer.”

Als bestuur betreuren we dit besluit. Maikel is een jonge, enthousiaste en innovatieve trainer. Hij wist dit enthousiasme over te brengen op de jonge spelersgroep, en heeft de spelers als team en individu beter gemaakt. Een ontwikkeling waar Maikel trots op mag zijn.

Maikel is ook een prima uithangbord van onze sportclub. Helaas heeft het 1e elftal dit seizoen te maken met veel pittige langdurige blessures en zijn de resultaten niet zo als dat verwacht werd na de succesvolle voorbereiding. Dit is echter verklaarbaar en we hebben er het volste vertrouwen in dat Maikel er nog het beste van gaat maken dit seizoen zodat hij zijn periode bij Wesepe waardig afsluit.