Dames 2 verliest van Wijhe 2

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd voor ons op het programma. De oefenwedstrijden waren allemaal in winst omgezet, nu moesten we die goede lijn zien vol te houden.

In de kleedkamer werden we door Nienke K. toegesproken: het was de bedoeling om, vanzelfsprekend, de goede lijn voort te zetten en de verdediging net zo goed dicht te houden als voorgaande wedstrijden.

Nadat Diane haar taak als ‘zakelijke aanvoerster’ had volbracht (dames 2 heeft dit jaar twee aanvoersters, Diane voor de zakelijke kanten en Lisette voor de sociale kanten) was het tijd om onze yell te debuteren (“1.. 2.. 3.. WESEPE!”, ja, je moet er maar opkomen, hè) en daarna was het handballen geslagen.

We begonnen de wedstrijd met drie wissels op de bank en Jorieke in het doel. Ons spel was in de aanval aardig slordig; al snel werd duidelijk dat er nog wel wat beter geoefend mag worden op het afronden. Gelukkig leek Wijhe de eerste helft ook niet helemaal goed in het spel te zitten en stond Jorieke goed in het doel te keepen, waardoor we de rust in gingen met een kleine achterstand.

In de rust werd ons verteld dat we netter moesten gaan spelen, drie van de vier doelpunten voor Wijhe waren immers gekomen uit break-outs, en ons minder zorgen moesten maken.

Helaas begonnen halverwege de tweede helft de blessures op te spelen, waardoor een groot deel van de tweede helft met twee wissels op de bank werd gespeeld, en niet veel later zat er nog maar één wissel op de bank. Conditie begon een rol te spelen en Wijhe kon ons dan ook voorbij lopen. Was de ruststand nog 3-4 in het voordeel van Wijhe, halverwege de tweede helft gaf het scorebord 3-8 aan in het voordeel van Wijhe.

Uiteindelijk hebben we het nog voor elkaar gekregen om de achterstand iets kleiner te maken, maar met een eindstand van 7-10 heeft Wijhe de punten mee naar huis genomen.

Onze tweede competitiewedstrijd staat gepland op zaterdagavond 9 oktober om 20.25 uur in De Hooiberg tegen Overwetering.

Yvonne