Einde afdeling tennis

We zien het aantal tennisleden al een heel aantal jaren dalen. Op dit moment zijn er nog een klein aantal dames actief in de competitie, een paar leden die nog recreatief spelen op het tennisveld en een handvol leden actief bij de Dynamic tennis in de Nieuwe Coers. 

Het tennisveld is daarnaast sterk verouderd en vraagt enorm veel onderhoud. Vorig jaar is het nog wel gelukt om het veld goed bespeelbaar te maken en te houden door inzet van een aantal vrijwilligers. Dit jaar is dat helaas maar deels gelukt. Er groeit teveel onkruid, waardoor 1 veld helemaal niet bespeelbaar is en het Muggerthuisje is echt toe aan een grote onderhoudsbeurt. Van gravel weten we dat dit enorm veel onderhoud vraagt, helemaal als dit minimaal bespeeld wordt. We hebben voor de competitie van de dames uit moeten wijken naar het tennisveld van Heeten. Daarnaast zijn recent ook nog lampen uitgevallen en is ’s avonds tennissen op dit moment ook niet meer mogelijk.

Alles bij elkaar opgeteld is zelf door Sportclub Wesepe investeren in een nieuw tennis of multifunctioneel veld geen optie. De actieve competitie spelende damesleden geven door de omstandigheden de voorkeur aan om bij een (grotere) actievere tennisvereniging competitie te spelen. De Dynamic tennis kan onder de afdeling gymnastiek vallen.

De tennisleden hebben een mail gehad, waarbij zij kunnen kiezen om wel of geen lid te blijven van Sportclub Wesepe. Tevens hebben we voor de komende maanden met de tennisvereniging TC Heeten kunnen afspreken dat er op kosten van Sportclub Wesepe gebruik gemaakt kan worden van het tennisveld in Heeten.

Dit betekent, hoe spijtig ook, dat er na ruim 30 jaar een einde komt aan de afdeling tennis binnen Sportclub Wesepe.

Mocht je nu lid zijn van de tennis en geen mail hebben gehad, omdat we wellicht een oud mailadres hebben. Wil je dit dan doorgeven via tctenniswesepe@hotmail.com