Primeur bij SC Wesepe: het Nijntje Beweegdiploma

Nijntje BeweegdiplomaVrijdag 17 en vrijdag 24 april kunnen de kinderen van de afdeling Gymnastiek van Sportclub Wesepe voor het eerst hun Nijntje Beweegdiploma behalen. De uitvoeringen voor het behalen van dit diploma worden op beide dagen van 14.45 uur tot 16.30 uur gehouden in de Nieuwe Coers in Wesepe.

Vrijdag 17 april ontvangen de kinderen in de leeftijd van drie en vier jaar het Beweegdiploma 1. De vijf- en zesjarigen laten op 24 april hun oefeningen zien aan het publiek voor het Beweegdiploma 2. Nadat de kinderen hun ‘kunsten’ hebben vertoond, zal er een officiële uitreiking plaats vinden van het Nijntje Beweegdiploma.

Bewegen met nijntje en de KNGU
Nijntje en de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) zijn een meerjarig samenwerkingsverband aangegaan met als doel om meer kinderen tussen de twee en zes jaar spelenderwijs te leren bewegen. Nijntje is dan ook ambassadeur van het Beweegdiploma.

Waarom het Nijntje Beweegdiploma?
In de leeftijd van twee tot en met zes jaar vindt bij kinderen de grootste motorische ontwikkeling plaats. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen gezond. En helpt het om overgewicht tegen te gaan. Zodra een kind kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk. Het Beweegdiploma helpt kinderen bij hun motorische, sociale en cognitieve ontwikkeling.

Komt allen aanmoedigen en kijken!
Wij nodigen ouders, opa’s en oma’s, vriendjes en vriendinnetjes en andere bekenden van harte uit om de kinderen aan te moedigen in de Nieuwe Coers op vrijdag 17 en 24 april!

Leave a Reply