Vandaag 9 mei 40 jaar terug laatste kampioenschap Wesepe 1

Het is vandaag precies 40 jaar geleden dat Wesepe 1 haar 6 de en laatste kampioensfeest mocht vieren.
Door thuis met 0-0 gelijk te spelen tegen SC Deventer was de ploeg niet meer door DAVO te achterhalen en promoveerde naar de 1 ste klasse GVB.
Het behaalde uit 22 wedstrijden 31 punt met doelcijfers van 34 voor en 19 tegen, hield 8 keer de nul en 8 keer maar 1 tegen, de ploeg leunde op de verdediging en met counters weerden de tegenstanders verrast.
Dat seizoen 1981/82 bestond het team uit de volgende spelers: Gerard van Riel-Ap Tempelman-Freek Koopman-Bè van Gelder-Clemens Rietman-Henri Hofman-Harrie Wichems-Egbert Koopman-Jos Koerhuis-Alfons Jansen-Henk Muskee-Geo van Rijssen-Hans Hogeboom-Henk Jalink en Bart van Gelder ingevallen Gejo Rouweler-Jos Jansen-Jan Lenderink-Martin Kleine Schaaars-Tonnie van Riel-Harry Schreur-Herman Krukkeland en Tonnie Holleboom. Trainer Leo Koopman en Leider/Grensr. Herman Schoneveld.
Detail, donderdagavond moest er in de Vecht ingehaald worden de dag van de vele trouwerijen in Wesepe en doelman Gerard van Riel moest opkomen voor militaire dienst, 5 spelers niet Tonnie van Riel verving zijn broer die dag fantastisch en Gejo Rouweler scoorde na 43 seconden de 0-1 en Bart van Gelder werd een rots in de branding ,dat bleef de eindstand en daarna naar de bruiloft in Marienheem.
De zondag werd het gevierd op de Muggert en daarna voortgezet bij het Eikeltje.
Later volgde er bij Centraal nog een kampioensreceptie samen met het 2 de ,dat ook kampioen was.

Tussendoor is Wesepe wel een paar gepromoveerd maar geen kampioenschap.
Dit is uit de oude doos.
Herman