Verslag van RDC 2 over Wesepe 2-RDC 2

RDC 2 walst over Wesepe 2: Na uit de laatste drie wedstrijden slechts één schamel puntje gehaald te hebben, was het voor RDC 2 erop of eronder wat betreft aanhaken in de stand. De tegenstander van vandaag, Wesepe 2, is de hekkensluiter en schijnt het vooral de laatste tijd ook nogal lastig te hebben met het rondkrijgen van een wedstrijdselectie.

Trainer/Coach van de gastheren van vandaag is good old Charl Haulussy. Charl heeft in vroegere tijden nog aardig wat spelers die vandaag de dag bij RDC 2 op de lijst staan weten te vermaken met zijn voetbalvisie en ideeën. Bij RDC 2 ontbreken er wederom een behoorlijk aantal spelers door diverse omstandigheden. Patrick is naar Senegal, Bert, Sethi en Mulder staan in de basis bij het eerste, Idris heeft priveproblemen, Chris is op vakantie en Julian is geblesseerd. Daarnaast moeten na de wedstrijd Rick, DirkJan, Addy en Blacky direct aansluiten bij het eerste om zo voor die groep de boel compleet te maken. Hierdoor zijn we extra blij dat Ayhan en Adnan weer terug zijn, alsmede het bijschuiven van Jermaine en Leon uit het Zami.

We beginnen aftastend en zijn benieuwd waar de kwaliteiten van de tegenstander van vandaag liggen. Hierna zoekende komen we er al snel achter dat we eerder op zoek moeten naar de zwakheden van Wesepe 2, want deze worden al vrij snel gedemonstreerd. Het is voor ons al vrij vlot duidelijk dat de tegenstander van vandaag niet het niveau heeft wat we in de competitie mogen verwachten. Het is de 16e minuut als de keeper van Wesepe de bal probeert weg te roeien maar deze slechts 15 meter weg krijgt en nog wel bij Pato in de voeten. Die weet als geen ander om te gaan met de bal en stift de bal schitterend over de verbouwereerde keeper heen in het kruis van de goal, 0-1.

Binnen het half uur weten we nog twee keer te scoren. Na een splijtende pass van spits Adnan weet gastspeler Jermaine voor de eerste keer op zondag het net te vinden, 0-2. Nog geen drie minuten later kaatst de vrije trap van Pato via de lat het veld weer in en bereikt zo de rechtervoet van Adnan, die genadeloos uithaalt en zo de 0-3 op het bord zet. In de 37e minuut is het wederom Jermaine, die nu na aangeven van wederom Pato de simpele voorzet beheerst binnenschuift.

Met de 0-4 stand gaan we rusten en waar Roy en Martin voor de wedstrijd in de bestuurskamer gekscherend geinde over of er wel een 10 op het scorebord paste, wordt het nu praktisch geeist van de jongens om de 10 te halen. Daarnaast focussen we ons op het ‘de nul houden’, iets wat ons ook niet al te vaak lukt. Met deze twee opdrachten gaan we terug het veld in.

In de 51e minuut zijn de rollen tussen Adnan en Jermaine omgedraaid en is het laatstgenoemde die een splijtende pass op de spits geeft, die schuift de bal knap langs de keeper, diagonaal in de lange hoek, 0-5 en het lijkt erop dat het een monsterscore gaat worden. Helaas worden we vanaf dit moment wat nonchalant en beperken we ons tot het fout inpassen en het kiezen voor de moeilijke oplossingen, waardoor we toch relatief snel balverlies hebben. Toch is het wederom Adnan die in de 63e minuut een man of drie voorbij slalomt alsof hij de bosnische piste afdaalt en de bal in een leeg doel plaatst, 0-6.

Helaas blijken we niet in staat om de scherpte en concentratie vast te houden, want nog geen drie minuten later moet Rick toch vissen. Uit een corner wordt de bal goed binnengewerkt, waar we onszelf toch een beetje laten kennen, 1-6. Weer vijf minuten later is het rookie Jeffrey die een lange pass van achteruit van Blacky goed op waarde weet te schatten en de bal met één keer raken knap over de keeper plaatst. De bal rolt tergend langzaam de laatste meters af het doel in en de 1-7 is een feit.

Vanaf dit moment bloed het helemaal een beetje dood. Motivator en gangmaker Addy is gewisseld omdat hij waarschijnlijk minuten zal maken in RDC 1, na later blijkt start hij zelfs in de basis en weet een knappe goal te maken Smile Vlak voor het einde weet Wesepe na de enige goede aanval van hun in de wedstrijd nog een tweede goal te maken en zo de eindstand van 2-7 te noteren.

Opstelling:
22 Rick, 2 Freddie(57′ 12 Ayhan), 3 Mehmet, 4 Addy(66′ 13 Leon), 5 DirkJan; 6 Blacky, 7 Thomas, 8 Luc, 9 Adnan, 10 Jeffrey, 11 Jermaine

Statistieken:
16′ 0-1 Thomas
25′ 0-2 Jermaine
28′ 0-3 Adnan
37′ 0-4 Jermaine
39′ Freddie geel
51′ 0-5 Adnan
63’0-6 Adnan
66′ 1-6
72′ 1-7 Jeffrey
81′ 2-7