Verslag Wesepe 2-Schalkhaar 3 gesp.19-9-`10

Met de loodzware bekerwedstrijd van afgelopen donderdagavond nog in de benen stond vandaag de wedstrijd tegen 1 van de kampioenskandidaten in onze klasse, Schalkhaar 3 op het programma. Voor de wedstrijd eerst nog even samen op de foto.

Onze tegenstander van vorige week Victoria Boys 2, heeft zich teruggetrokken uit de competitie. De uitslag van deze wedstrijd is dus komen te vervallen. Verder heeft dit tot gevolg dat er nu nog maar 2 periodekampioenen zullen zijn. De derde periodekampioen komt uit de eindstand. Er zullen aan het eind niet 3 maar 2 ploegen degraderen.

Ondanks dat we vandaag met de beste bedoelingen aan de wedstrijd begonnen, moesten we het initiatief de eerste helft aan Schalkhaar laten. Hun hoge baltempo en nauwkeurige passing en daarbij veel snelheid bij hun aanvallers zorgden ervoor dat Wesepe niet in het eigen spel kon komen. Het spel speelde zich hoofdzakelijk af op de helft van Wesepe. Tot de 20ste minuut bleven we toch zonder al te veel problemen overeind. Toen wist Schalkhaar in 2 minuten de wedstrijd naar zich toe te trekken. Eerst wisten ze de buitenspelval te omzeilen en één van hun aanvallers kreeg een vrije doortocht: 0-1. Twee minuten later werd een bal door hen teruggelegd en deze werd onhoudbaar voor doelman Frank hard in de bovenhoek geschoten: 0-2. Voor Wesepe natuurlijk een grote domper, maar we waren zeker niet van plan om ons van de mat te laten spelen en we bleven met veel passie spelen. Het leverde voorlopig nog geen kansen op, wel het leek erop dat we met 0-2 de rust in zouden gaan, maar helaas voor ons kregen we vlak voor rust een derde tegendoelpunt.

In de rust werd er op gehamerd dat Schalkhaar dit hoge tempo ook niet vol zou kunnen houden en dat er voor ons nog best mogelijkheden zouden komen. Wouter en Jeroen kwamen in de ploeg en Wesepe zocht direct de aanval. Dit leverde meteen al een grote kans op voor Wouter die de bal veroverde en alleen op het Schalkhaar doel afging. Zijn inzet werd door hun keeper gestopt. Wesepe bleef fel spelen en na 5 minuten kwam de 1-3 op het bord. Vanaf de rechterkant kwam Wouter opnieuw door. Hij gaf een voorzet op maat naar de vrijstaande Rik die de bal hard en goed geplaatst binnenschoot. Hier kregen we weer moed van en we geloofden er weer in. Op het moment dat je zelf volop voor de aanval kiest loop je natuurlijk het risico dat je tegen een counter aanloopt. Uit zo’n counter kregen we al snel weer een doelpunt tegen. Met nog ruim een half uur te spelen keken we dus weer tegen een achterstand van 3 doelpunten aan. Maar Wesepe zat de tweede helft veel beter in de wedstrijd en was minimaal gelijkwaardig aan Schalkhaar. Beide ploegen kregen mogelijkheden. Een klein kwartier voor het eind werd een schot van de mee opgekomen Martijn van richting veranderd en door een Schalkhaar verdediger achter zijn eigen doelman gewerkt: 2-4 Wesepe bleef er in geloven en werkte keihard voor een beter resultaat. We wisten echter niet meer te scoren. In de laatste minuten Schalkhaar nog wel: eindstand 2-5.

Ondanks de nederlaag toch met een goed gevoel van het veld gestapt. Er was keihard gewerkt en bij vlagen werd er heel behoorlijk gevoetbald. Hier kunnen en moeten we op voortborduren. Hopelijk levert het de volgende week in de uitwedstrijd tegen Marienheem 2 de eerste punten op. Aanvang 10.30 uur.