Verslag Wesepe 2-Turkse Kracht 2 3-10-2010

Na een goede reeks(bekerwinst tegen Helios, Schalkhaar 3, weliswaar verloren maar verdienstelijk gespeeld en de mooie winst van vorige week tegen Marienheem) hoopten we vandaag de lijn door te kunnen trekken. De eerste tegenvaller was het niet op tijd hersteld zijn van Robin die vorige week vlak voor tijd geblesseerd uitviel. Ook Jos had last van zijn knie maar ging wel op de bank zitten. Frederik had zich zaterdag met griep afgemeld en zondagmorgen ook nog een afmelding van Frank die ook geveld bleek door de griep. Personele problemen dus maar na wat shoppen bij het 1ste(12de man Niels kon bij ons halve wedstrijd meespelen) en het 3de (Jeffrey) hadden we uiteindelijk toch voldoende mensen.

Maar het was vandaag allemaal niet goed. Een enkeling had nogal moeite met op tijd komen, vervolgens een veel te slappe warming-up en het mag duidelijk zijn dan is ook de beleving in de wedstrijd er niet. Hoewel we vandaag tegen de koploper speelden was het zeker geen wonderploeg waartegen we speelden. We begonnen nog wel aardig en kregen direct al een behoorlijke kans, echter gescoord werd er niet. Vervolgens na 10 minuten de 1ste tegentreffer. Na een spelhervatting werd de bal zo ingeleverd bij de tegenstander, die speelden dit vervolgens overtuigend uit en de 0-1 stond op het bord. Hierna kwam Wesepe helemaal niet meer in het stuk voor. Er was geen beleving, ballen werden direct ingeleverd bij de tegenstander, men wilde niet keihard werken voor elkaar en bij een aantal leek het wel of men het helemaal niets kon interesseren. De enige die wel scherp was, was onze vlagger Harrie. Op zo’n moment hoop je de schade te kunnen beperken tot aan de rust om dan de boel weer scherp te krijgen. Ook dit lukte net niet. Een paar minuten voor rust kregen we een goal tegen waar onze Turkse vrienden zelf weinig aandeel in hadden. Eerst werd de bal op het middenveld, mede door het slecht coachen van elkaar, volkomen onnodig ingeleverd bij de tegenstander. Vervolgens kwamde bal  hoog voor op de rand van ons zestienmetergebied. Laatste man Rik probeerde de bal weg te koppen maar kon er niet goed bij waardoor de bal teruggekopt werd op John die te ver voor zijn doel stond om de bal te kunnen pakken. Hij kreeg er nog wel een hand tegen maar de bal verdween uiteindelijk in het doel: 0-2. Ook daar was goed coachen belangrijk geweest.

In de 2de helft speelde Niels voor Nick(beiden moesten nog met het 1ste mee) en Ronald die ook lang niet fit bleek werd vervangen door Jos. Uit het 4de kwam Matthias bij ons op de bank zitten. Hij viel het laatste kwartier zeker niet onverdienstelijk in. We namen wat meer risico maar dat leverde nog geen grote kansen op, althans niet voor ons. Gelukkig voor ons gingen de aanvallers van Turkse Kracht slordig met hun kansen om. Bovendien werden we een paar keer geholpen door paal en lat. Op het laatst gingen we achterin 1 op 1 spelen om nog wat te forceren. Dit leverde nog een paar kansjes op maar het was uiteindelijk Turkse Kracht dat in blessuretijd de eindstand op 0-3 bracht.

Vandaag hebben we collectief gefaald. Verliezen mag maar een wedstrijd met zo’n instelling spelen mag niet. Iedereen moet deze week maar eens goed in de spiegel kijken en de schuld bij zichzelf zoeken. Deze week gewoon weer keihard trainen en de komende weken revanche nemen op deze offday. Volgende week de moeilijke uitwedstrijd tegen Lemelerveld 2.