Verslagen Wesepe 2: 3 wedstrijden

Verslagen van Wesepe 2 van 11-11 tegen Overwetering, 14-11 tegen Voorwaarts en 21-11 tegen Colmschate.

Allereerst excuses aan de vaste lezers van deze verslagen dat ik de vorige week in gebreke ben gebleven, maar ik zal het proberen deze week weer recht te zetten. Na de kansloze missie tegen RDC volgde er op donderdagavond 11 november een oefenwedstrijd tegen Overwetering 2. Zij staan bovenin de 4de klasse en wij onderin de 3de klasse. Het was dus een mooie graadmeter om te kijken waar we nu precies staan. We speelden bij Overwetering op het splinternieuwe kunstgrasveld en ondanks het bar slechte weer met veel regen en wind kon hier prima gevoetbald worden. We zagen 2 partijen die goed aan elkaar gewaagd waren met voor beide partijen kansen om te scoren. De eerste ploeg die dat deed was Overwetering na ongeveer een kwartier. Dit keer gingen de koppies bij Wesepe niet omlaag en we bleven goed meevoetballen. Na een half uur werd Jeroen gevaarlijk maar hij werd keihard getorpedeerd door de linksback van Overwetering. Helaas kon Jeroen niet verder en na een bezoek aan de huisartstenpost en later de huisarts lijkt het erop dat hij pas na de winterstop terugkomt. Voor ons een gevoelige aderlating. Jeffrey die met zijn truck in de file had gestaan kwam hem vervangen. De vrije trap die we wel kregen werd door Chris in één keer binnengeschoten: 1-1.

Even later weer een goede aanval van Wesepe. Uiteindelijk gaf Jefferson een prima pass op Rik die ons op een 2-1 voorsprong zette. Vlak voor rust kwam Overwetering weer langszij: ruststand 2-2. Na de thee begon Wesepe uitstekend en kreeg ook een paar prima mogelijkheden. Jefferson, die graag wou scoren tegen zijn oude ploeg, had de 3-2 op zijn schoen maar hij schoot voorlangs. Ook Niels, net aangekomen omdat de training van Wesepe 1 afgelast was en pakte hier nog een half uurtje mee, kreeg nog een prima mogelijkheid maar ook dit keer geen doelpunt. Overwetering trof nog wel 2 keer doel doordat ze via counters tot 2 maal toe terugspringende ballen van Frank binnenschoten, waarbij wel gezegd dat het 1 maal duidelijk uit buitenspelpositie was. Uiteindelijk met 4-2 verloren maar wel goed gevoetbald. Jammer dat Jacques ook nog met een lichte liesblessure van het veld moest. Na 2,5 jaar afwezigheid deed hij het weer prima achterin en goede verdedigers kunnen we goed gebruiken.

De zondag erna wachtte medekoploper Voorwaarts 3 als volgende tegenstander op de Muggert. Hoewel er in de regio bijna niet gevoetbald werd, kon er in Wesepe gespeeld worden. Voorwaarts had kennelijk niet verwacht dat er gespeeld zou worden want ze arriveerden vrij laat in Wesepe. Tot overmaat van ramp hadden ze ook nog de spelerspassen vergeten. De scheidsrechter besloot dat de spelerspassen alsnog moesten komen en stelde het begin van de wedstrijd uit tot half elf. Voorwaarts had dus nog 40 minuten om de pasjes te halen. Dat is hun leider uiteindelijk gelukt al zei hij wel te hopen dat er geen snelheidscontroles waren want dan kon het nog wel eens heel duur worden voor hem. Wesepe had de hele warming up al gedaan en moest vervolgens doelloos wachten. Uiteindelijk begon iets over half elf de wedstrijd. Of de slechte voorbereiding er mede oorzaak van was weet ik niet maar een feit is wel dat Wesepe bar slecht aan de wedstrijd begon. Na een paar minuten lag de bal er al in en de koppies gingen weer omlaag, met als gevolg dat het na ruim een half uur al 5-0 stond in het voordeel van Voorwaarts. In de rust was de stemming niet opperbest in de kleedkamer met verwijten over en weer. Uiteindelijk gingen we 4-4-2 spelen en Koen, was eigenlijk bij Wesepe 1 maar omdat die wedstrijd afgelast was hem toch maar gebeld, kwam in de ploeg. We zagen de 2de helft een heel ander Wesepe. Fel spelend, willen gaan voor iedere bal en zodoende gevaar stichten. We werden natuurlijk ook wel geholpen doordat Voorwaarts een tandje lager ging spelen. Maar desalniettemin was de 2de helft voor ons. Rond de 70ste minuut scoorde Koen de 5-1. Hij maakte er dankbaar gebruik van dat hij veel sneller was dan zijn directe tegenstander. Als je het positief wilt bekijken hebben we uiteindelijk de 2de helft met 1-0 gewonnen maar de werkelijkheid is natuurlijk een kansloze 5-1 nederlaag.

Dit zouden we vandaag recht moeten zetten tegen mededegradatiekandidaat Colmschate 2. Zij wilden de wedstrijd graag een uur vervroegen i.v.m. GA Eagles- Zwolle in de Adelaarshorst. Een aantal van onze jongens gingen daar ook heen, het kwam hen dus ook wel goed uit. Doordat Richard bij Wesepe 1 nog niet wedstrijdfit is en bovendien afgelopen donderdag vader geworden van een flinke zoon(nu hebben we naast een shovel ook een mini-shovel!) waren we een speler kwijt aan het 1ste. Richard, Heleen en Suus namens Wesepe 2 van harte gefeliciteerd met Teun en geniet er maar lekker van.

In Colmschate zagen we 2 ploegen die goed aan elkaar gewaagd waren. Echter halverwege de 1ste helft kwamen we toch weer achter. Dit was van korte duur:na een paar minuten vanaf het middenveld een prima dieptepass van Chris die door Koen goed werd binnengeschoten. Het bleef een gelijkopgaande wedstrijd met kansen over en weer, maar gescoord werd er vooralsnog niet. Vlak voor rust wist Colmschate persoonlijke fouten tot 2 keer toe goed af te straffen en zo gingen we toch met een 3-1 achterstand de rust in. De overtuiging was er dat er vandaag toch wat te halen moest zijn. Voetballend deden we niet voor Colmschate onder. Vlak na rust een scrimmage voor het doel van Colmschate. Rik kon uiteindelijk de bal met de punt nog opzij tikken naar Robin die de bal binnenschoot: 3-2 en we zaten weer in de wedstrijd. Het meegekomen publiek heeft trouwens dit doelpunt gemist want ze zaten nog lekker aan de koffie in de kantine, die op enige afstand stond. Niet lang hierna was het toch weer Colmschate dat scoorde waardoor de marge weer op 2 doelpunten kwam. Maar Wesepe ging niet bij de pakken neer zitten en herpakte zich goed. Jefferson kwam in de ploeg voor Roel en even later moest Jos er, na een flinke trap achter op zijn been,  ook geblesseerd af. Voor hem kwam Rens. We bleven goed aanvallend spelen en Jefferson won voorin menig kopduel. Uiteindelijk werden we geholpen door de laatste man van Colmschate die de 4-3 achter zijn eigen doelman schoot. Wesepe geloofde er weer helemaal in en de tegenstander leek er door te zitten(krampverschijnselen) . We gingen ook meer risico’s nemen om de gelijkmaker te scoren. Hierdoor kon Colmschate natuurlijk ook goed counteren maar doelman Frank hield ons voorlopig nog op de been. Balverlies bij Wesepe(waarbij de tegenstander overigens van de scheidsrechter wel met een gestrekt been in mocht komen) werd vlak voor tijd door Colmschate goed afgestraft. Einduitslag 5-3 voor Colmschate.

Aangezien ook ABS vandaag won staan we nu steeds vaster op de laatste plaats. Voor de winterstop nog 1 wedstrijd. Op 5 december komt Helios op de Muggert. Hopelijk zijn na de winterstop weer een heleboel spelers hersteld van hun blessures, want dat zal nodig zijn om de boel nog weer goed op de rails te krijgen en degradatie te ontlopen.