Yoyokopalitaliarissenbril

Zondag was het de beurt aan de senioren om in zestallen de strijd aan te gaan tijdens Sixesday. Bij de mannen deden 49 voetbalteams mee en er waren veertien dameshandbalteams vertegenwoordigd. Ook de Stentor besteedde aandacht de 31e Sixesday van SC Wesepe.

Redacteur Raymond Korse schreef in de Stentor van 14 juni 2010 onderstaande column.

Yoyokopalitaliarissenbril

Gert van den Hof is de minst benijdenswaardige man van het vermaarde Sixesdaytoernooi op sportpark De Muggert in Wesepe. Hij is omroeper. En al sinds jaar en dag is het de gewoonte van de deelnemende voetbal- en handbalteams om de meest hilarische namen te bedenken. Als Van den Hof de namen van de teams die moeten spelen opnoemt, zou dat de boel moeten verduidelijken maar het tegenovergestelde is waar: er ontstaat verwarring alom.

Zo was er zondag een team met de naam ‘Gratis Gehaktballen In De Kantine’ en ‘Vandaag Bier Voor Een Euro’. Ook was er een team dat zich ‘Wil De EHBO Met Spoed Naar Veld 4 Komen’ noemde. Dat was iets te lang voor het computerprogramma waarmee de organisatoren werken dus werd dat ingekort tot Met Spoed Naar Het Veld. Het effect is dat de onwetende bezoeker die in een landerige sfeer langs het veld zit te wachten tot de volgende wedstrijd zijn oren spitst bij het horen van spoed…

De naam waar Van den Hof gisteren de grootste moeite mee had, zo vertelde hij tussen het aankondigen door was Yoyokopalitaliarissenbril. “Ik zeg gewoon Yoyo’s. Klaar,” aldus de omroeper nadat hij een paar keer een serieuze maar vergeefse poging heeft gedaan de naam uit te spreken zonder zijn tong te breken.

De gekke namen horen bij het toernooi, dat een lange traditie heeft. Het was zondag de 31e editie. Wim Smeenk, samen met wijlen Gerard Grave en Henk Nijkamp ooit de initiatiefnemer, verbaast zich er soms nog steeds over dat er zoveel teams op af komen. 49 teams bij het seniorenvoetbal op zondag, 21 teams bij juniorenvoetbal op zaterdag, 14 teams bij het dameshandbal op zondag. En volgend jaar doen waarschijnlijk ook damesvoetbalteam mee, want SC Wesepe gaat daarmee beginnen.

Traditie is ook dat deelnemers een tentje meenemen en langs de rand van het veld plaatsen. Kratjes bier mee, fris, pinda’s en andere lekkernijen en klaar is Kees. Voor het tentje van de Echte Gooise Meisjes stond een champagnekoeler met fles – waarin bij nader inzien confetti bleek te zitten. Ontspanning alom. Overigens viel een van de teams op tussen al het oranje: Met Spoed Naar Het Veld. Het team uit Raalte liep in de witte sirtjes met adelaar van de Duitse Mannschaft (zie foto). Een provocatie, inderdaad, bevestigden ze lachend. Ze kwamen er mee weg: een kwinkslag wordt in Wesepe wel gewaardeerd.