13 geslaagden voor de KNVB Scheidsrechterscursus Pupillen

Dinsdag 5 juni en woensdag 6 juni werd er een scheidsrechterscursus pupillen georganiseerd op de sportclub. Er waren veel aanmeldingen vanuit onze voetbal(ster)lers, vandaar dat we de cursus bij onze eigen club konden organiseren. Dinsdag kregen de deelnemers het theoretische gedeelte; welke regels zijn er bij de E- en F-pupillen, wat zijn de afstanden bij de aftrap en vrije trap, de afmetingen van het veld en de goals, waar fluit je wel voor en waar niet, enz. Ook kregen we verschillende filmpjes te zien over het fluiten van wedstrijdjes. De deelnemers gingen dinsdag naar huis met een map waarin nog eens overzichtelijk stond wat we die avond hadden besproken.

Woensdag spande het er dan echt om; de praktijk! Dit bestond uit het fluiten van een wedstrijdje, iedereen was ongeveer 6 minuten aan de beurt. Speciaal voor deze gelegenheid speelden onze eigen F1 tegen onze eigen F2. En er werd een wedstrijdje gespeeld van een mix E1/E3 van onze eigen club. Leiders/trainers/spelers, bedankt voor jullie medewerking! Na dit prakijktgedeelte, waar iedereen glansrijk voor geslaagd was, kregen we nog een meerkeuze toets van 15 vragen. Het spande er even om, maar iedereen was toch echt geslaagd. Trots nam iedereen zijn/haar certificaat in ontvangst en we kregen als cadeau vanuit de KNVB nog een mooi tasje waarin een fluit, een notitieblokje, een pen en de badge van pupillenscheidsrechter zat. Tot slot nog even met z’n allen op de foto, samen met de docent van de KNVB, Hans Noortman. Hans, bedankt voor deze 2 avonden! Scheidsrechters; gefeliciteerd en we hopen dat jullie veel plezier beleven aankomend seizoen bij het fluiten van wedstrijden! Succes!

Degene die geslaagd zijn; Vincent Achtereekte, Rick Saris, Mathijs Wagenmans, Tony Mensink, Kevin Teunissen, Anouk Mulder, Indi Overmars, Mart Revenberg, Menno Groot Lipman, Hans Tijhaar, Chiel Schutte, Ilona Schotman en Inge Wouters.