Avondfitgroep: geen prestatiedruk, wel bloedfanatiek

Iedere maandagavond komt de avondfitgroep van de sportclub bijeen. Aerobics, yoga, sport en spel: iedere keer staat er iets anders op het programma. Voor het clubje dames, grof geschat tussen de dertig en zestig jaar jong, is juist die afwisseling dat wat het zo leuk maakt. Én de ontspannen sfeer. “Er is absoluut geen druk of strijd, maar iedereen is wel bloedfanatiek.”

“Er zijn drie trainsters die elk een bepaalde les geven,” vertelt Henrike Flierman, een van de deelneemsters van de avondfitgroep en bestuurslid van de afdeling gymnastiek. “Toos Elfrink verzorgt de yogalessen. Zij sportte eerst met ons mee, maar toen onze vorige yogadocente stopte, gaf zij aan het over te willen nemen.” Ellis Denekamp is de aerobicsinstructrice en Bieb Roelofsma verzorgt het onderdeel sport en spel. “Bieb is ook volleybaltrainster binnen de club. Voor onze groep bedenkt ze allerlei gekke spelvormen en krachtoefeningen. Ook doen we weleens een potje volleybal. En Ellis geeft aerobics, maar soms zet ze ook een circuitje met oefeningen uit. Kortom, het is heel gevarieerd.”

En die variatie maakt het meedoen met de avondfitgroep volgens Henrike zo leuk. “Ik heb niet één bepaald ding dat ik heel leuk vind of helemaal niks aan vind. Hier doe je telkens wat anders. Die afwisseling bevalt heel goed.” De laagdrempeligheid spreekt haar eveneens aan. “De een is ergens heel goed in, terwijl een ander het minder kan. Maar dat maakt hier helemaal niet uit. Iedereen doet het op zijn eigen tempo en niveau. Er is absoluut geen sprake van prestatiedruk of strijd. Dat neemt niet weg dat iedereen wel ontzettend zijn best doet. Soms heb ik vooraf eigenlijk geen zin, maar na een paar minuten ben je toch ineens bloedfanatiek bezig. En niet te vergeten: het is heel gezellig.”

De avondfitgroep bestaat nu uit vijf dames, maar dat mogen er best meer worden. “Graag zelfs!” zegt Henrike. “Hoe meer, hoe beter. Het is gezelliger en je kunt meer doen. Het is nu vrij krap. Als er een of twee niet kunnen, hebben we al een probleem.”

Buiten coronatijden sport de avondfitgroep iedere maandag in de Nieuwe Coers van 20.00 tot 21.00 uur. Op dit moment komen de deelneemsters elke maandagavond buiten samen op sportpark de Muggert en spreken ze onderling de tijd af (meestal 19.30 tot 20.30 uur).

Wil je ook meedoen met de avondfitgroep? Je kunt gratis en vrijblijvend drie keer meetrainen. Neem hiervoor contact op met Henrike via henrikeoonk@hotmail.com. Direct aanmelden kan natuurlijk ook. Het aanmeldformulier vind je op de site.