Dikke voldoende voor mooie voetbalochtend

Van de JO7 tot en met de JO12: zaterdag 10 april krioelden de jonge voetballers allemaal door elkaar op het kunstgrasveld op de Muggert. De aanstichter van dit sportieve geheel: Wesepenaar Beau de Bone. In het kader van zijn opleiding Sport en Bewegen organiseerde hij een voetbalochtend voor de jongste voetbaljeugd van onze sportclub.

Foto: het hele kunstgrasveld werd benut tijdens de voetbalochtend. Beau de Bone (midden, zwarte jas) geeft de spelers en trainers de nodige aanwijzingen.

De 19-jarige oud-voetballer van het eerste – Beau scheurde binnen een jaar tijd tweemaal zijn kruisband af en besloot daarop te stoppen met voetballen – volbracht hiermee een opdracht voor zijn opleiding aan Landstede in Zwolle. “Ik moest een evenement organiseren. Dat mocht van alles zijn, bijvoorbeeld een wandeltocht. Maar ik vind voetbal hartstikke mooi en ik vind het leuk om met kinderen te werken. Dus deze voetbalochtend paste heel goed,” vertelt Beau.

Hij trommelde vijf spelers van het eerste op om hem te helpen. “Ik heb vier onderdelen opgezet, met onder andere een tikspel met dribbelen, wat voetbaltechnische oefeningen en een penaltydoel. We sloten de ochtend af met een toernooi. Davy Timmer Arends, Jarno Rouweler, Rens Broekhof, Sven Booijink en Thom Mensink vanuit het eerste hielpen met de oefeningen.”

En het liep gesmeerd. “Het ging hartstikke mooi. Ik had alles goed voorbereid en het verliep volgens het draaiboek. Dat draaiboek kun je er zo weer bij pakken voor een andere de keer. De kinderen deden heel enthousiast mee en hadden er echt plezier in. En zelfs het weer zat mee.” Dat was nog wel een puntje van zorg. “De woensdag ervoor werd er nog negentig procent regen voorspeld. Ik baalde als een stekker, maar gelukkig bleek enkele dagen later dat de regen pas ’s middags zou komen. Een hele opluchting.”

Zijn cijfer heeft Beau nog niet binnen, maar daar is hij niet zenuwachtig over. “Richard Flierman heeft mij die ochtend namens de club beoordeeld en het eerste uur was er iemand van mijn opleiding aanwezig. Die heeft gezien hoe ik het organiseerde en hoe ik de ochtend opende. Na afloop heb ik een evaluatie geschreven. Als het goed is, krijg ik binnenkort mijn cijfer te horen. Maar de docent zei al dat het een voldoende was, dus dat zit wel goed.”