Drie op een rij: de onbetwiste kampioenen van 2022-2023

Het was dit jaar een bijzonder succesvol seizoen voor onze mooie sportclub. Zowel bij de handbal, de volleybal als de voetbal werden er knappe kampioenschappen gevierd. We zetten alle winnaars hierbij nogmaals in het zonnetje.

Tweemaal op rij de beste

Het eerste kampioenschap dit seizoen werd veroverd door dames 2 van de handbal. Zij prolongeerden hun titel, want ook vorig jaar waren zij al de beste in de hoogste poule van de breedtesportklasse. Dames 2 begon het seizoen niet sterk: de eerste wedstrijd betekende direct een nederlaag tegen nieuwkomer Wijhe’92 3, maar daarna werd snel orde op zaken gesteld. Wedstrijd na wedstrijd werd gewonnen en in januari stond opnieuw de ontmoeting met Wijhe 3 te wachten. Ditmaal liet Wesepe zich niet verrassen. De overtuigende zege was de basis voor de titel die een aantal weken later werd binnengesleept. Op dinsdagavond 21 maart won dames 2 met liefst 34-19 van Nieuw Heeten, waardoor niemand de ploeg nog kon inhalen.

Op naar de eerste klasse

Dinsdagavondwedstrijden bleken dit jaar een recept voor succes binnen SC Wesepe. Ook het mixteam van de volleybal sleepte op een dinsdagavond de titel in de wacht. Op 4 april speelden zij hun kampioenswedstrijd en ook zij wonnen dit beslissende duel met overtuiging. Met een 3-0 zege was het officieuze kampioenschap een feit en werd de gemengde ploeg uitgebreid gefeliciteerd en gehuldigd. Hoewel in theorie een ander team ook nog kampioen kon worden, ging Wesepe daar niet vanuit (of hadden ze het per ongeluk even gemist?). En terecht. Op 14 april was het mixteam ook op papier officieel kampioen. Daardoor promoveert de gemengde ploeg naar de eerste klasse.

Met kop en schouders

Tot slot was er ook bij de voetbal dit seizoen een echte kampioen te bewonderen. Met zeven punten meer dan concurrent Lettele 4, slechts twee nederlagen in 22 wedstrijden en een doelsaldo van +86 (!) stak Wesepe 3 in de 7e klasse met kop en schouders boven de rest uit. De titel was een feit op zondag 14 mei. In Deventer werd Koninklijke UD 3 die dag met 2-5 opzijgezet. Maar het feest werd een week later pas echt groot gevierd. In de allerlaatste wedstrijd van het seizoen haalde de voetballers van het derde nog eenmaal alles uit de kast. Broekland 4 kreeg met 8-0 alle hoeken van het veld te zien. Na het laatste fluitsignaal barstte het feest in de kantine van de Muggert goed los.