Gutsend zweet en stralende gezichten op spectaculaire jeugdkampdag

Met pijn in ons hart moesten we dit voorjaar besluiten om jeugdkamp 2020 af te blazen. Geen nachten doorhalen in een slaapzak vol chipskruimels, niet de show stelen in een zorgvuldig bij elkaar gezochte outfit op de bonte avond en geen strijd om de laatste stoel tijdens de stoelendans. Geen jeugdkamp 2020 …

Maar wél een jeugdkampdag! Op zaterdag 22 augustus hebben we geprobeerd zo veel mogelijk spannende activiteiten in één kort dagje te proppen. En dat is ons, al zeggen we het zelf, heel behoorlijk gelukt. Dankzij een prachtige financiële bijdrage van de Vrienden van SC Wesepe konden we flink uitpakken. Daarom ook vanaf deze plek een heel groot Dank Je Wel naar de Vrienden van SC Wesepe!

’s Ochtends barstte de Muggert bijna uit zijn voegen met vier grote spelonderdelen. Een lange uitdagende stormbaan, een levend voetbalspel, een bloedstollend douanespel en een heuse jacht met laserguns. Het zweet gutste over de ruggen van de fanatieke kinderen én leiding. Overal zagen we stralende, enthousiaste en blije gezichten. Dat was een uitstekend begin!

Na een lekkere vette hap en liters ranja was het tijd voor het middagprogramma. Daarvoor gingen we met z’n allen op de fiets richting het dorp. Vanaf het kerkplein moesten we tien vossen opsporen die zich in het dorp ophielden. Fietste daar nou iemand met schaatsen rond op zoek naar een ijsbaan? Lag even verderop een Mexicaan in de tuin te slapen? Die postbode, was die wel echt brieven aan het bezorgen? En zagen we nou twee dezelfde brandweermannen of was het toch één en dezelfde? Verwarrend! En dan had je nog de onschuldige Wesepenaren die het ons onbedoeld nog moelijker maakten. Want die stratenmakers, klussers en wandelaars zaten toch echt niet in het complot.

Uiteindelijk werden alle vossen gevangen en kwam er een einde aan deze mooie jeugdkampdag. Met een ijsje (‘Niet nog meer snoep!’ verzuchtte een van de kinderen) en een flinke stortbui gingen we uit elkaar. Het was de eerste, maar als het aan ons ligt ook de laatste jeugdkampdag van SC Wesepe. Want hoe geweldig het ook was, er gaat niets boven een heel weekend écht jeugdkamp. Hopelijk zien we jullie daar volgend jaar allemaal!

Groetjes de jeugdkampcommissie

Leave a Reply