Peuters en kleuters behalen nijntje Beweegdiploma

nijntjeBeweegdiploma2016_2Vrijdag 20 mei jl. hebben de peuters en kleuters van de afdeling Gymnastiek hun officiële nijntje Beweegdiploma van de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie behaald. Onder groots applaus van ouders, opa’s, oma’s en verdere familieleden hebben de kinderen hun ‘gymkunsten’ laten zien tijdens deze middag in de Nieuwe Coers te Wesepe.

In de Nieuwe Coers stond een groot circuit aan onderdelen uitgestald waar begin van de middag de jongste kinderen, onder begeleiding van leidster Inge Wouters, hebben laten zien wat zij het afgelopen seizoen geleerd hadden. Zo rolden zij van de mat, gooiden met de bal, sprongen op de trampoline en schommelden aan het rek waarna zij onder luid applaus van het publiek hun nijntje Beweegdiploma 1 in ontvangst mochten nemen. Ze straalden bij de uitreiking van dit diploma en de medaille die ze omkregen.

nijntjeBeweegdiploma2016_1Later deze middag waren de 5- en 6-jarigen aan de beurt om alle geleerde oefeningen in de praktijk te brengen. Zij lieten onder andere zien hoe goed zij al met de bal kunnen stuiteren, kunnen hinkelen, over evenwichtsbalken kunnen lopen en kunnen springen. Het was een kleine groep kinderen dit jaar die hun nijntje Beweegdiploma 2 in ontvangst mochten nemen, maar ze hebben het geweldig gedaan.

De afdeling Gymnastiek van Sportclub Wesepe is sinds augustus 2014 in het bezit van het Beweegdiploma-keurmerk van de KNGU, waar de bekende kinderheld nijntje de ambassadeur van is. Dit keurmerk geeft onder andere aan dat SC Wesepe lesgevers heeft die daadwerkelijk peuters en kleuters op een juiste en veilige manier leren hoe ze alle belangrijke vormen van bewegen kunnen leren. Dat doen zij in een leuke sfeer waarin spelenderwijs leren centraal staat. Dit wordt dan beloond met een Beweegdiploma met nijntje erop.

Met behulp van het Beweegdiploma wil SC Wesepe een stimulans geven aan bewegen op jonge leeftijd, nog voordat de kinderen naar de basisschool gaan. Het belang van dit diploma voor de latere sportieve carrière en leefstijl wordt op aansprekende wijze benadrukt. Ook het volgende sportseizoen gaat SC Wesepe zich weer inzetten om de peuters en kleuters aan het nijntje Beweegdiploma te helpen!