Ruime overwinning voor dames 2

Zwolle 3. De thuiswedstrijd was in een gelijkspel geëindigd. We zijn dus aan elkaar gewaagd. Nu Zwolle uit. Dat betekent reservekleding. Nou, die waren ruimer dan de laadruimte van de Toyota Prius, wat volgens onderzoek een zuinige, ruime ‘ ’teamauto’ zou moeten zijn.

Vandaag hadden we, in tegenstelling tot de laadruimte van de auto, met onze tenues wat meer XL. Shirt in de hoogopgetrokken broek. Volgens ‘Dik Trom’ misten we alleen nog de bretels om onszelf volledig voor schut te zetten. Na enig geruil van kledingstukken hadden we dan eindelijk allemaal een tenue aan.

Laten we het eens over de wedstrijd hebben. Gelijkspel bij de vorige pot, dat laten we niet nog een keer gebeuren, winst was iets wat meer in ons hoofd omging. Ons idee was dan ook om de wedstrijd op snelheid te spelen en Zwolle heeft een paar lange opbouwers die geblokt moesten worden.

De wedstrijd begon en Miro liet aan Yvonne even weten aanwezig te zijn met het gevolg dat ze bijna een meter de lucht in sprong vanwege het hoge BOE-gehalte waarmee hij dat aankondigde. De toon is gezet. We waren gebrand om te winnen. Een goed begin is het halve werk, zeggen ze dan toch?!

Niets bleek minder waar, Zwolle knalde het eerste doelpunt erin. Maar daar dacht Astrid anders over en trok het weer gelijk. Na vier minuten mochten wij ons eerste van zeven penals nemen; die Astrid natuurlijk erin knalde. Uiteindelijk liep het tot een stand van 5-5 gelijk op, waarna Zwolle bleef hangen en wij tot de rust nog konden uitlopen tot 5-8. Nu lijkt de wedstrijd een beetje om Astrid te draaien, maar dat was eigenlijk ook wel zo. Zij liet de meeste doelpunten achter haar naam zetten en dat deed ze zeer verdienstelijk. Nog niet gesproken over de rest van onze talenten want ook die deden lekker mee om de wedstrijd naar onze hand te zetten. Waaronder een zekere speelster met vandaag nummer 9, alleen die had er nogal moeite mee de punten mee te laten tellen in de stand. Maar er is nog een tweede helft. En we stonden voor!!!

Zoals in de eerste helft het gevoel was, het kan nog lastig worden met twee  punten naar huis te gaan, was dat gevoel volledig weg in de tweede helft. Er lukte steeds meer en anders kregen we wel een penal mee, die overigens van de zeven zelfs zes keer werd benut. Zelfs één tussen de benen van de keeper door. Er ontstonden mooie aanvallen en de verdediging zat goed dicht. Hierdoor kwam Zwolle slechts vier keer tot scoren in de tweede helft. Iedereen speelde een leuke pot waardoor er steeds verrassende momenten ontstonden die tot mooie kansen leidden. We hebben deze wedstrijd dan ook meer dan verdiend gewonnen met 23-9.

Volgende week zondag spelen we thuis tegen LHC om 14.25 uur.

Interimverslaggeefster Nienke

(Ook wel bekend als de zekere speelster met nummer 9)