Sixesday 2022 liep op rolletjes

“Het liep op rolletjes”, dat was wel de strekking van het verhaal. Op moment van schrijven is de voltallige Sixesdaycommissie de laatste opruimklusjes aan het doen. De Muggert is weer getransformeerd naar een rustgevende oase. Na afloop een frisje met elkander en de evaluatie. Veel nieuwe inspiratie voor de commissie om volgend jaar weer volle bak er tegenaan te gaan. Maar eerst nog even terugblikken. 

Gisteren speelde 28 teams in volleybal en grotendeels voetbal tegen elkaar. Één van de weinige keren in mijn jaren als commissielid dat er geen afmeldingen waren. De scheidsrechters waren op tijd. Helaas de regen ook, want daar begon Sixesday 2022 mee. Maar tegen het eind van de ochtend werd het mooi droog weer. Dit hield stand tot na de laatste wedstrijden. Het bleef nog lang gezellig buiten onder een afdak en in de kantine. 

In de droge periode speelden ook nog ruim 35 kinderen vanuit Wesepe een spelletjescircuit. De organisatoren Beau de Bone en Davy Timmer Arends hebben mooi werk afgeleverd. Echter hebben ze ook aangegeven om volgend jaar de commissie te ondersteunen om de Jeugd Sixesday breder op te pakken. Een mooie bijkomstigheid op toch wel een zeer geslaagde dag 

Nog even een paar feitjes om af te sluiten. Er hebben zich godzijdank geen ernstige blessures voor gedaan. Één prijs van de verloting is nog niet opgehaald. Groen nummer 398. Af te halen bij ondergetekende. Er zijn 14 punten genoteerd in de evaluatie voor de volgende editie. Om daar dan ook maar mee af te sluiten. De 44e editie van de Sixesday kan genoteerd worden in de agenda van 2023 op zondag 4 juni. 

Roderik Uenk &

Sixesdaycommissie