Verslag jubileumweek laatste deel

Aanvankelijk stonden de Zingende Badmutsen een week eerder in het programma, maar in verband met vakantie kon dat optreden niet doorgaan. Maar alle aanwezigen waren het erover eens, het was het wachten meer dan waard. Als afsluiter van de feestweek verzamelden de dames van de maandagmiddag-gym zich op maandag 4 september in de Nieuwe Coers. En als extraatje waren ook de leden van de ouderengym uitgenodigd. Hoewel deze dames op leeftijd geen lid zijn van de sportclub genoten ook zij zichtbaar van het optreden van de Zingende Badmutsen. En het was ook een heel spektakel. De dames waren gearriveerd vanuit Olst op twee solexen, waarvan één met aanhanger. Beide gestoken in een ochtendjas met handdoek om de schouders en een badmuts op het hoofd was dat al een bezienswaardigheid op zich. In de aanhanger bleken zich niet allerlei attributen van vroeger te bevinden maar ook een moderne geluidsinstallatie. De dames babbelden en zongen er deze middag lustig op los, waarbij de nadruk lag op liedjes van vroeger. Vaak werd volop meegezongen. De dames van de gym werd hierbij regelmatig verzocht te gaan staan en mee te bewegen, ze waren tenslotte bij de sportclub. De enige man, Wijnand Rouweler was als aanjager van de organisatiecommissie even komen kijken, werd op hilarische wijze op de hak genomen en kon hier gelukkig, net als de aanwezige dames, om lachten. Na ruim een uur was het optreden voorbij en werd er nagepraat onder het genot van een kopje koffie of thee met een heerlijke cake.

En daarmee kwam er een einde aan de viering van het 90-jarig jubileum van Sportclub Wesepe. We kunnen als vereniging terugkijken op een hele mooie week waarbij alle leden, oud-leden, vrijwilligers en andere belangstellenden volop hebben kunnen genieten. Dat alles dankzij de voorbereiding van de jubileumcommissie, maar dankzij de inspanningen van vele vrijwilligers. We gaan ze hier niet allemaal bij naam noemen met het risico iemand te vergeten, maar willen toch in elk geval de kantinecommissie onder leiding van Jo Jansen en Mark Achtereekte een grote pluim geven. Gedurende de hele week heeft deze groep mensen ervoor gezorgd dat er voor iedereen een drankje beschikbaar was, dat de kantine werd opgeruimd en dat allemaal met een vriendelijke glimlach, hulde!

Hopelijk blijft onze vereniging op deze wijze doorgaan zodat we elkaar over 10 jaar weer kunnen ontmoeten bij het 100-jarig bestaan, we gaan ervoor!

de jubileumcommissie:
Wijnand Rouweler
Vincent Achtereekte
Elke Berends
Joke Brouwer
Joke Dieperink
Henrike Flierman
Jan Hartkamp
Niels Hollegien
Erwin Kerkmeijer
Daniëlle Krijt
Niels Niemeijer