Verslag pubquiz

Vrijdag 21 april was het een drukte van belang op sportpark de Muggert. Rond 20:00 uur stond er zelfs
een rij voor de kantine. Onze sportclub bestaat dit jaar namelijk 90 jaar en de festiviteiten werden vrijdag
afgetrapt met een pubquiz. Maarliefst 23 teams waren aanwezig, dus de kantine zat  lekker vol.
Rik Middeldorp en Wouter Grotentraast hadden een uitgebreide quiz voorbereid met vragen die
alle kanten uit gingen. Van de plaats waar de zomerspelen 2024 worden gehouden (Parijs) tot de doodsoorzaak van Bokito (hartfalen). Maar ook vragen over de sportclub en Wesepe mochten niet
ontbreken. En die bleken voor velen toch nog wel lastig …..

Bij een aantal tussenrondes waren wat kleine prijsjes te winnen die veelal ter plekke werden genuttigd.
En tijdens de pauze vonden de loten gretig aftrek. Na 5 rondes met in totaal 100 vragen en opdrachten
kon de eindbalans worden opgemaakt. Maar eerst mochten alle teamcaptains onder begeleiding van spreekstalmeester Jan Hartkamp een lootje trekken. En dat zorgde voor grote hilariteit, zeker als de prijs
in het eigen team terechtkwam.

Achter de schermen was de jury ondertussen druk bezig alle punten te verzamelen en de eindstand op
te maken. Het winnende team was duidelijk, maar drie teams stonden op plek 2. En dus moest een extra benaderingsvraag de beslissing brengen.

Op plek 3 eindigde uiteindelijk de Knuffelclub. Zij gingen naar huis met een overheerlijke taart, beschikbaar gesteld door Bakkerij van Rijssen. Plek 2 was voor het team Rik geeft ons de antwoorden.  Deze heren konden een fraai boodschappenpakket van Plus Vosselman uit Deventer verdelen. En dan de absolute winnaars, de dames van Wat kunnen ze handballen, hé, die meiden.  Nou ze kunnen niet alleen handballen, maar beschikken ook over heel veel kennis op allerlei gebieden; de terechte winnaars. De hoofdprijs bestond uit een tegoedbon , mede mogelijk gemaakt door Wim Groot Lipman. Als het mooi weer wordt kunnen ze daarmee een heerlijk barbecue pakket bestellen en de overwinning nogmaals gaan vieren.

Hiermee was de pubquiz bijna ten einde, Rik en Wouter werden nogmaals bedankt voor hun inspanningen en ontvingen een klein presentje van de organisatie. En er was een bedankje voor Bart van Gelder van Stegeman voor het beschikbaar stellen van diverse soorten worst, erg lekker. Aansluitend presenteerde de organisatie het (voorlopige) programma voor de jubileumweek met voor elk wat wils. Hopelijk was deze pubquiz een voorbode voor nog veel meer leuke activiteiten. Toen legde Jan de microfoon neer, werd het volume van de muziekinstallatie opgevoerd en kon het evalueren en napraten beginnen. Het bleef nog lang gezellig op de Muggert!