“Weseper” avondje in de Nieuwe Coers

Door: Joke Brouwer

Vrijdag 12 november was de eerste “Weseper” avond in de Nieuwe Coers dit seizoen. Alle ploegen hadden deze avond namelijk een thuiswedstrijd; volle bak dus. Het bleek achteraf ook de laatste avond waarop publiek welkom was, maar dat mocht de pret niet drukken. Onder aanvoering van
ex-speelsters Hermien, Ineke en een aantal andere toeschouwers werd het een uitermate succesvolle en leuke avond.

Als eerste trad de mix-ploeg aan tegen sv SOCII 3. De spelers uit Wichmond waren vol goede moed naar Wesepe gekomen, maar moesten al snel hun meerdere erkennen in het sterk spelende thuisteam. Met de setstanden 25-9, 25-12 en 25-13 was Wesepe duidelijk het sterkste team en verstevigde daarmee de eerste plek in de poule. Dit belooft veel goeds voor de rest van het seizoen.

Daarna was het de beurt aan dames 2. Deze avond was dit een soort vreemdelingenlegioen met maar liefst 3 invallers. Toch duurde het niet lang om aan elkaar te wennen en werden de eerste twee sets tegen Teuge gewonnen, 25-12 en 25-18. In de derde set vloeiden de krachten bij Wesepe wat weg en werd het toch nog spannend. Met 25-22 trokken de bezoeksters uiteindelijk aan het langste eind.

Tot slot mochten dames 1 hun opwachting maken tegen Avior-5. Deze ploeg is koploper in de poule, dus onze dames konden hun mouwen opstropen. Daarbij moet wel vermeld worden dat de stand nog niet alles zegt want Wesepe had nog maar 2 wedstrijden in de benen en Avior al 6. En het verschil was inderdaad niet zo groot als op voorhand gedacht. Het werd een spannende pot volleybal met lange ralleys en mooie scores. De eerste twee sets gingen naar de bezoekers met 25-22 en 25-18. In de laatste set namen onze dames revanche en ze wonnen deze met 25-18.

Al met al een zeer mooie avond met goed volleybal en 6 punten die in Wesepe bleven. Zoals vermeld is publiek de komende weken helaas niet welkom, maar hopelijk komen er dit seizoen nog meer van dit soort avonden.

Ben je nieuwsgierig geworden, kom dan gerust eens kijken op een dinsdagavond in De Nieuwe Coers tijdens de trainingen.