Wesepe Toer Club (WTC) in de maak: geen verplichtingen, wel de extraatjes

In Wesepe en omstreken zijn er verschillende groepen die regelmatig samen een stuk wielrennen, mountainbiken of gravelbiken. Ook de broers Dennis en Remco Assink en hun kameraad Ted Wolterink gaan iedere zondag met een clubje op pad. Het drietal vond het tijd worden om het serieuzer aan te pakken. “We noemden onszelf al de Wesepe Toer Club, dus de naam was snel rond.”

Dennis, Ted en Remco hebben het plan opgevat om de Wesepe Toer Club (WTC) deel uit te laten maken van Sportclub Wesepe. “Zo hopen we de sportclub wat extra leven in te kunnen blazen”, licht Remco toe. “We merkten de afgelopen jaren, mede door corona, dat veel mensen liever individueel sporten. De verplichtingen die teamsporten zoals voetbal met zich meebrengen staat sommigen tegen. Door een wielerafdeling op te richten, kun je individueel sporten maar ben je toch betrokken bij de sportvereniging.”

Toertocht, clinic en wielerweekend

Deelname moet zo laagdrempelig mogelijk zijn, benadrukt Remco. “Er komen geen verplichtingen bij kijken. We gaan bijvoorbeeld niet wekelijks op een vaste tijd met z’n allen fietsen. Iedereen moet doen wat hij of zij zelf wil. De een pakt de mountainbike, terwijl de ander gaat wielrennen. Sommigen gaan voor veertig kilometer, anderen weer voor honderd kilometer. Het gaat vooral om de extraatjes daaromheen. Zo willen we een keer een toertocht houden, een clinic regelen of een wielerweekend organiseren. En als het zo uitkomt, kunnen we natuurlijk na een gewone fietsronde een keer gezamenlijk wat drinken in de kantine, op zondag of op vrijdagavond bijvoorbeeld. De contributie houden we laag. We gebruiken geen sportveld of kleedkamer, dus kosten maken we nauwelijks.”

Informatieavond

Na wat rondvragen blijkt dat er veel animo is voor het plan. Remco: “We ontdekten dat er best veel groepen in en om Wesepe zijn die regelmatig met elkaar fietsen, meer dan we wisten. Die groepen hebben we benaderd en ze waren vrijwel allemaal enthousiast over ons idee. Eind maart of begin april houden we een informatieavond voor alle geïnteresseerden. Hopelijk kunnen we kort daarna, als het fietsseizoen begint, starten met de WTC.”

Eigen wielertenue

Dat de plannen van het fietsende trio serieus zijn, blijkt ook uit het feit dat er al tenues in de maak zijn. Remco: “We hebben wat eerste ontwerpen uitgewerkt, waarin onder meer het geel en rood van SC Wesepe terugkomt. We hebben al een logo voor de WTC en als we onderdeel worden van de sportclub komt daar natuurlijk ook het logo van SC Wesepe bij. Zo fietsen we er straks gesoigneerd bij.”

Meer informatie en aanmelden

Fiets jij ook graag en lijkt het je wat om je aan te sluiten bij de WTC? Mannen, vrouwen en kinderen zijn van harte welkom. Neem contact op met Remco Assink (tel. 06 – 27 16 35 23), Dennis Assink (tel. 06 – 22 73 40 90) of Ted Wolterink voor meer informatie of aanmelden.

Meer informatie vind je ook in de uitnodigingsbrief van de WTC: Wesepe Toer Club inventarisatie

Foto boven: van links naar rechts: Remco Assink, Ted Wolterink, Edgar Levers en Taco Lunenberg