Dat laatste zetje

We zijn er bijna. Maar nog niet helemaal. Begin februari zochten we een schop onder onze kont. En dat heeft gewerkt! Nu zoeken we dat laatste zetje om ons te verzekeren van opnieuw een jaar hoofdklasse. Nog twee wedstrijden te spelen en nog één punt nodig. Wie helpt ons?

Sinds die trap onder onze billen gaat het best lekker. Tegen Pacelli speelden we het net niet slim genoeg, maar een wedstrijd later versloegen we wél Lettele. Vervolgens ging het tegen WHC even niet zo lekker, maar ook daarna herstelden we ons. Tegen Overwetering grepen we een punt. En vorige week waren wij duidelijk een maatje te groot voor degradatieconcurrent Nieuw Heeten.

Vijf punten uit vijf wedstrijden. Dat is voor een ploeg uit de onderste regionen lang niet gek. Inmiddels staan we op plek negen en vormt directe degradatie (plek 12) geen gevaar meer voor ons. Maar van het ontlopen van de voorlaatste positie zijn we nog niet zeker. Mochten we elfde eindigen, dan moeten we nacompetitie spelen voor klassebehoud. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. We hebben het in eigen hand, maar een simpel een-tweetje is het niet.

Zaterdag spelen we onze laatste thuiswedstrijd. Houten komt op bezoek. Thuis zijn zij bijna niet te verslaan, maar op vreemde bodem hebben ze meer moeite. Kansen voor ons dus. Lukt het niet, dan hebben we volgende week nog een laatste mogelijkheid. Tegen de huidige hekkensluiter LHC moet het dan gebeuren. Een ding is zeker: daar krijgen we de punten niet cadeau.

What’s komende zaterdag in it for me? hoor ik je denken. Nou, behoorlijk wat:

  • Een spannende wedstrijd met grote belangen
  • Een ruime tribune met fijne banken in een verwarmde sporthal
  • De laatste keer onze José – die ons gaat verlaten – de flessen te zien dragen
  • De laatste keer onze Anja – die ons ook gaat verlaten – Imre op de juiste plek te zien zetten
  • De laatste kans om Esmee nogmaals zo’n weergaloze vrije bal na het eindsignaal te zien scoren
  • De laatste keer om de pupil van de week – dit keer is dat Lenthe Talens – in actie te zien
  • De laatste kans om dit seizoen live te zien dat Elke achteruit sneller is dan Dafne Schippers vooruit
  • De laatste kans om dit seizoen Dorien een nieuw blauw oog, dikke lip, gekneusde rib, gezwikte enkel of geschaafde bil te zien oplopen
  • De laatste kans om dit seizoen ons zonnestraaltje Nikki een tijdstraf (of twee of drie …) te zien incasseren

Ik zou niet weten hoe je je zaterdagavond beter kunt besteden. Tot zaterdag!

Zaterdag 24 maart, 20.15 uur
SC Wesepe – Houten
de Hooiberg, Olst

Jolien