Wie hangt er aan de lijn?

Ik geloof nog wel dat ze kunnen achterhalen hoe oud ik ben en wat ik voor de kost doe. Maar zouden Mark en Rámon van 3FM er ooit achter komen wat mijn woonplaats is? In hun dagelijkse spelletje Wie hangt er aan de lijn? proberen de dj’s met enkele korte vragen te achterhalen wat de leeftijd, woonplaats en het beroep is van de luisteraar die ze aan de telefoon hebben. In mijn hoofd doe ik altijd mee. Zouden ze iets met mijn antwoorden kunnen?

Hoogste gebouw, belangrijkste bezienswaardigheid, BN’ers? Ik ben bang dat mijn mooie buurtschap niet zo veel opvallends heeft. Al is het Stenen Kruis natuurlijk wereldberoemd in Salland. Of er bij de radiomakers in Hilversum ook een belletje gaat rinkelen, betwijfel ik. Hetzelfde geldt voor de bekende personen uit de Eikelhof. Op Wikipedia wordt er geen melding van gemaakt. Opmerkelijk, want hoor je Eikelhof, dan denk je toch gelijk aan Henk en Willy Dijkslag? Dat ze hier inmiddels niet meer wonen, lijkt me niet ter zake doend. De Eikelhof en de Dijkslagjes blijven onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Voordat ik hier mijn intrek nam, heb ik zo’n zeven jaar in Nieuw Heeten gewoond. Dat dorp herbergt volgens Wikipedia wél een aantal BN’ers. Twee zelfs. De eerste is Sven Boekelder. Wie kent hem niet? De ander is Hanne van Rossum, die het al tot de Duitse Bundesliga geschopt heeft. Dat is toch fantastisch? Als handbalster uit het kleine Nieuw Heeten gewoon je eigen Wikipedia-pagina hebben. Ik blijf nog even dromen.

Dromen van een eigen sporthal doen we bij Wesepe ook al jaren. Nieuw Heeten zag die wens eind 2014 uitkomen. Met de opening van de Belte heeft het dorp een prachtige multifunctionele accommodatie. Een volwaardige sporthal, met moderne kantine, luxe kleedkamers en omringd door voetbalvelden. Daar kunnen wij alleen maar jaloers op zijn. Komende zaterdag mogen we spelen in die mooie sporthal. Een heuse degradatiekraker, want zowel Nieuw Heeten als wij zijn nog lang niet zeker van handhaving in de hoofdklasse. Al zijn we met winst daar wel heel dichtbij.

Aan het einde van hun spel proberen Mark en Rámon een karaktereigenschap van de deelnemer goed in te schatten. ‘Ben jij zo iemand die met deuren smijt als je een spelletje verliest?’ In mijn hoofd volgt een volmondig ja. Dat zou toch zonde zijn van die mooie nieuwe sporthal?

Zaterdag 17 maart, 19.30 uur
Nieuw Heeten – SC Wesepe
de Belte, Nieuw Heeten

Jolien