Op nummer 1 na goede winst op OBW

Stand hoofdklasse B - speelronde 1Wie had dat gedacht? We staan op nummer 1! Oké, we hebben nog maar een keer gespeeld. En oké, zes ploegen zijn afgelopen weekend nog niet in actie gekomen. Maar we hebben toch maar mooi de koppositie te pakken. Daarvoor versloegen we zondag in Zevenaar OBW met 20-25. Een goede start van het nieuwe seizoen in de hoofdklasse.

 

Op onze eerste helft was weinig aan te merken. Zelfs coach Roesink was meer dan tevreden. OBW had de dekking op ons aanvalsspel aangepast. Ze hadden een scheve 4-2 dekking, waarbij de middenman uitstapte en ook de opbouwster aan Doriens kant. Het hielp niet. Er kwam juist ontzettend veel ruimte, waar we goed gebruik van maakten. Vooral Yvonne kwam helemaal los. Zij speelde anderen vrij en vloog zelf regelmatig door de Zevenaarse dekking. Ook aan de andere kant van het veld hadden we OBW onder controle. We wisten dat ze graag de hoeken vrij spelen, maar daar kregen ze weinig kansen toe. Slechts zes keer kwamen ze in de eerste helft tot scoren, tegenover veertien doelpunten van ons.

Nu niet verzwakken en denken dat de overwinning binnen is. Nu gaan we ze ook afslachten (niet mijn woorden…). Helaas dacht met name hun tweede keepster daar anders over. Zij stond haar mannetje in het doel en dwong de ene naar de andere misser van ons af. De kansen kwamen nog steeds, ook al had OBW de verdediging omgezet naar een 6-0-dekking, maar we rondden ze nog maar sporadisch af. Het gat was echter zo groot, dat onze overwinning nooit in gevaar kwam. Toch hield OBW hoop en dat is wel een puntje voor ons om aan te werken.

Volgende week spelen we de eerst thuiswedstrijd. Havas, titelkandidaat van vorig seizoen, komt vanuit Almere naar de Hooiberg toe. De wedstrijd is op zaterdagavond en begint om 19.00 uur. Graag tot dan!

Jolien