We hadden het ons zo anders voorgesteld

SC Wesepe 1 - 2017-2018Een anticlimax. Zo mogen we het toch wel noemen, onze wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Lettele. En we hadden er zo’n zin in. Ondanks de handbalshow die Lettele enkele dagen ervoor tegen Kwiek 2 opvoerde (38-22!), hadden we vertrouwen in de ontmoeting met de buurvrouwen. De 16-34 einduitslag is dan ook op z’n minst teleurstellend te noemen.

Afgelopen seizoenen draaide Lettele al erg lekker. Vorig jaar deden ze lang mee om de titel, maar zagen ze uiteindelijk verrassend het Limburgse MIC het kampioenschap pakken. Dit jaar is de ploeg met de terugkeer van Ilse van Oldeniel en de zussen Klein Koerkamp er zeker niet zwakker op geworden. Ze gaan samen met Havas nog een mooie en spannende strijd voeren om de bovenste plek.

Terug naar zaterdagavond. Nog voor het eerste fluitsignaal kregen we de eerste tegenslag al te verwerken. Tijdens het ingooien ging de pink van Imre een eigen leven leiden. Uit de kom. Gelukkig hebben we heel wat medische wonderen in ons team én is Imre een echt ‘bikkeltje’. Imre werd in elkaar geplakt en kon toch onder de lat staan.

We hadden met het complete team de bekerwedstrijd van Lettele gezien en hadden een prima analyse van hun spel gemaakt. De 5-1-dekking is nieuw voor ze, maar trainer Henk de Boer verzekerde me dat ze ook tegen ons zo zouden verdedigen. Daar hadden we ons plannetje voor klaar liggen. En het werkte. Met prima uitgespeelde aanvallen pakten we een mooie voorsprong. Lettele speelde de eerste snelle tegenaanvallen te gehaast en miste veel ballen. Precies waar we op hoopten. Toch kregen ze nog voor rust meer grip op de wedstrijd. Vooral Bianca Klein Koerkamp maakte zich een paar keer flink boos en daar kun je je dan moeilijk tegen wapenen.

Lettele zette al voor rust de dekking om naar 6-0 (dat was niet de afspraak!) en daar zijn ze toch iets beter in dan de open dekking. Helaas voor ons, want het scoren ging gelijk lastiger. Nikki kreeg de ballen niet langs de voeten van de Lettelese keepsters en Elkes ballen raakten hooguit de lat of paal. Tja, als zelfs Elke niet scoort, dan weet je dat het een lastig verhaal wordt.

Lettele kon uitlopen naar een verschil van zes punten bij rust: 10-16. Een redelijk gaatje, maar nog niet kansloos. Het eerste doelpunt in de tweede helft was voor ons, maar daarmee was het scoren gebeurd. Het lukte niet meer. De puf was eruit bij ons. We wilden in de loop van het tweede bedrijf het tempo opvoeren, waar we het daarvoor juist bewust laag hielden, maar het lukte niet. De schaarse wisselmogelijkheden braken ons op. Aanvallend kwam er niets meer uit. We breiden, speelden lang rond en rondden zwak af. Lettele bleef wel doelgericht spelen en met scherp schieten en kon eenvoudig uitlopen naar de 16-34 eindstand.

Hier hadden we ons toch wat anders bij voorgesteld. We hadden ons publiek zo graag wat meer laten zien. Maar echt, we kunnen beter! Zien? Kom dan volgende week zondag (26 november) om 10.30 uur weer naar sporthal de Hooiberg. Dan staat er opnieuw een mooie derby op het programma: ‘uit’ tegen Overwetering. Ik beloof dat we dan echt een mooie pot laten zien!

Maar eerst gaan we komende zaterdag nog op bezoek bij WHC in Hengevelde.

Jolien